Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

26 хмельничан намагаються повернути кошти, що сплатили підприємцю, який обіцяв їм встановити нові металопластикові вікна та зник

07 вересня 2018, 15:03

26 ошуканих громадян звернулись до Хмельницького міськрайонного суду із позовами до фізичної особи підприємця про розірвання договору та стягнення коштів.

Так,  позивачі, переважно люди літнього віку,  вказують, що уклали з підприємцем договори на заміну та установку металопластикових вікон. Чоловік розповідав, що діє урядова програма, відповідно до якої буде безкоштовно здійснюватись  заміна вікон  у під’їздах на металопластикові для мешканців будинку і начебто існує  угода з одним із банків міста. Підприємець розповідав пенсіонерам, що  для них є особливі умови  - знижка 25%, спочатку можна внести кошти, що люди мають в наявності, а решту громадяни зможуть доплатити пізніше. 

Люди зважаючи на привабливі умови, що пропонував їм підприємець, підписували угоди, та віддавали кошти подекуди і останні, що у них були, серед яких і літній чоловік, який нічого не бачить, що також віддав підприємцю відкладені «на чорний день» кошти – 1 000 грн.

Наразі по усім справам відкриті провадження, приватний підприємець зник в невідомому напрямку, суд вживає заходів щодо належного повідомлення відповідача, як то передбачає чинне законодавство.  За позовами двох громадян суд виніс рішення та стягнув  сплачені за договором кошти, а також інфляційні втрати. Решта ж справ перебуває на різних стадіях провадження.

Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті за посиланням: http://kmm.km.court.gov.ua/sud2218/  або ж у мережі Facebook за посиланням: https://www.facebook.com/kmm.km.court.gov.ua/ Telegram.

 

За повідомленням прес-служби суду