Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Новокаховський міський суд обрав запобіжний захід підозрюваному у скоєнні грабежу

04 вересня 2018, 10:54

Ухвалою слідчого судді Новокаховського міського суду Херсонської області обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів підозрюваному у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 186 ч. 2 КПК України (грабіж).

Громадянин Р. підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ст. 186 ч. 2 КК України: відкрите викрадення чужого майна (грабіж), поєднаний з насильством, що не є небезпечним для життя та здоров’я потерпілого,  вчинене за попередньою змовою групою осіб, а саме, у тому, що перебуваючи на території автовокзалу м. Нова Каховка Херсонської області, діючи за попередньою змовою з не встановленою особою між собою, умисно, керуючись корисливим мотивом, з метою заволодіння чужим майном, усвідомлюючи суспільно-небезпечні наслідки своїх дій та бажаючи їх настання, відкрито для оточуючих, незаконно, із застосуванням насильства щодо потерпілого, заволоділи його грошовими коштами та мобільним телефоном, в результаті чого спричинили останньому матеріальну шкоду.

Відповідно до ч. 4 ст. 182, ч. 5 п. 2 ст. 182 КПК України слідчим суддею визначено заставу в розмірі 50 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб (92 050,00 грн.), оскільки з урахуванням обставин кримінального правопорушення саме даний розмір застави може забезпечити покладені на підозрюваного обов’язки в разі її внесення та звільнення з-під варти. У випадку невиконання покладених на підозрюваного ухвалою суду обов’язків, застава підлягає зверненню в дохід держави, а відносно нього може бути знову застосований запобіжний захід тримання під вартою.

Ознайомитись з судовими рішеннями Новокаховського міського суду Херсонської області, внесеними до Єдиного державного реєстру судових рішень, можна за посиланням http://reyestr.court.gov.ua/.

 

За повідомленням прес-служби суду