Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обвинуваченому у посяганні на життя та здоров'я працівника поліції суд застосував  запобіжний захід у вигляді тримання під вартою

03 вересня 2018, 14:39

 У провадженні Біляївського районного суду Одеської області перебуває кримінальне провадження. за обвинуваченням громадянина С., 1975 року народження у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1ст. 345 КК України (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

              Громадянин С. обвинувачується у вчиненні злочину, об’єктом якого є посягання на життя та здоров'я громадянина (працівника поліції), що є непорушним принципом національного та міжнародного права.

           В судовому засіданні від прокурора Іллічівської місцевої прокуратури надійшло клопотання про зміну запобіжного заходу з особистого зобов’язання відносно громадянина С. на тримання під вартою, у зв’язку з тим, що обвинувачений не з’являвся у п’ять поспіль судових засідань, які призначались з лютого місяця  2018. До місця проживання обвинуваченого неодноразово здійснювали виїзд працівники поліції для вручення повістки з метою її вручення для виклику в суд, але від отримання повістки відмовлявся та на виклики не реагував. В подальшу, в наступні візити поліцейського, обвинувачений з квартири не виходив та  ігнорував виклики.

Ухвалу Біляївського районного суду від 18.06.2018 року про здійснення приводу обвинуваченого виконати не вдалось через те, що з квартири ніхто не виходив за адресою проживання, у зв’язку з чим місцезнаходження громадянина Струніна А.В. поліцейському не вдалось встановити. З цих обставин, обвинуваченого С., ухвалою від 20.08.2018 року було оголошено в розшук.

           Суддя Біляївського районного суду Одеської області постановив ухвалу про зміну обвинуваченому С., запобіжного заходу  з особистого зобов'язання на тримання під вартою строком на 60 діб,  з 31 серпня 2018 року по 30 жовтня 2018 року включно та утримувати його в Одеському слідчому ізоляторі №21.

 За повідомленням прес-служби суду