Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У місті Харкові помічники суддів та консультанти із п'яти областей поліпшують свої професійні навички

03 вересня 2018, 14:18

3-7 вересня 2018 року у місті Харкові місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку помічників суддів і консультантів місцевих загальних та апеляційних судів.

Участь у навчаннях беруть 42 помічники судді та консультанти з Донецької, Луганської, Полтавської, Сумської, Харківської областей.

З вітальними словами до слухачів звернулась директор регіонального відділення Валентина Коржик, яка подякувала учасникам за зацікавленість навчальними заходами, ознайомила із регламентом проведення занять та відповіла на основні організаційні питання.

Під час тижневої підготовки доцент кафедри культурології Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Василь Пивоваров розповів слухачам про сучасні тенденції українського писемного та усного мовлення в юридичній сфері, про  вимоги до укладання документів та особливості їх мовного оформлення, а також,  приклади типових порушень лексичних, граматичних і стилістичних норм у професійному мовленні та письмі.

Суддя Московського районного суду м. Харкова Дмитро Крівцов ознайомив учасників підготовки з основними положеннями про докази та новаціями доказування у цивільному судочинстві – електронними доказами.

Заняття по написанню судових рішень проведе суддя у відставці Червонозаводського районного суду м. Харкова Юлія Шуліка, яка розповість слухачам про якісні характеристики судового рішення та їх основні критерії, вимоги, яким має відповідати судове рішення.

Представник Головного територіального управління юстиції в Харківській області Наталя Колотілова обговорить із помічниками суддів та консультантами питання застосування договорів про правову допомогу з іншими державами, міжнародних актів, визнання та виконання рішень іноземних судів в Україні.

Про процесуальні питання пов’язані з виконанням судових рішень розповість начальник відділу примусового виконання рішень Управління ДВС Головного територіального управління юстиції у Харківській області Анастасія Купріянова.

Поліпшить навички слухачів з комунікації у роботі з людьми з особливими потребами, ознайомить з етикою спілкування працівників суду з маломобільними групами населення представник Харківської міської громадської організації інвалідів “Креавіта” Уляна Франківська.

Віктор Яцина, суддя Апеляційного суду Харківської області розкриє тему Європейська система захисту прав людини. Верховенство права та права людини у світлі Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

За повідомленням прес-служби НШСУ