Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Збори суддів Козельщинського районного суду обговорили проблему дотримання строків розгляду справ

30 серпня 2018, 11:55

29 серпня 2018 року у Козельщинському районному суді відбулися збори суддів. Під час зборів судді проаналізували показники розгляду цивільних справ протягом першого півріччя 2018 року та якість їх розгляду.

Голова суду Неля Науменко прозвітувала про розгляд судових справ за перше півріччя 2018 року.

Згідно звіту у провадженні Козельщинського районного суду перебувало 304 справи і матеріалів, з них 63 - це залишок нерозглянутих справ і матеріалів на початок звітного періоду. 250 матеріалів надійшло у звітному періоді.

У першому півріччі 2018 року розглянуто 241 справу і матеріал, із них:

  • справ позовного провадження – 151;
  • справ наказного провадження – 16;
  • справ окремого провадження – 31.

Залишок нерозглянутих справ і матеріалів станом на 01 липня 2018 року становить – 63, з них:

  • справ позовного провадження – 39;
  • справ наказного провадження – 1;
  • справ окремого провадження – 2.

Не розглянуто понад встановлені строки 3 справи. Аналіз дає змогу зробити висновки, що значна кількість справ знаходить своє вирішення в розумні та встановлені законодавством строки, підкреслила голова суду.

Також Н.Науменко оголосила статистику апеляційного оскарження рішень Козельщинського районного суду. Стабільність судових рішень складає 66,7%, ухвали – 100 %.

 І на останок, голова суду та суддя Оксенюк М. М. проаналізували приклади скасованих судових рішень винесених Козельщинським районним судом Полтавської області.                          

Рішенням зборів вирішено вжити усіх передбачених законодавством заходів щодо своєчасного розгляду справ та не допускати фактів порушення розумних строків при їх розгляді, обговорювати причини зміни та скасування судових рішень у справах та не допускати аналогічних помилок у роботі, застосовувати правові позиції, викладені ВСУ у постановах, які є обов’язковими для всі судів України, відповідно до до ч. 1 ст. 360-7 ЦПК України та вивчати практику Верховного Суду.


За повідомленням прес-служби суду