Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Миколаєві відбувся молебень вшанування пам'яті за загиблими українськими бійцями у «Іловайському котлі»

30 серпня 2018, 11:18

Напередодні четвертої річниці Іловайської трагедії (29 серпня) в Миколаєві біля меморіалу «Струни пам’яті» вшанували загиблих в «Іловайському котлі» українських вояків з покладанням квітів та врученням сертифікатів переможцям конкурсу на надання одноразової допомоги для відкриття власної справи учасникам антитерористичної операції.

 Вшанувати пам'ять загиблих військових прийшли:  керівництво Миколаївської обласної державної адміністрації, депутати обласної та міської рад, прокурор Миколаївської області, представники Апеляційного суду Миколаївської області, військовослужбовці, духовенство, представники громадських організацій, а також сотні небайдужих миколаївців.

 Захід почався з вступної промови голови Миколаївської ОДА - Савченка Олексія, після якої всі  присутні вшанували пам'ять воїнів хвилиною мовчання, а потім пройшов молебень за душі загиблих військовослужбовців, які віддали своє життя в зоні проведення АТО на Сході країни. А на завершення заходу бажаючі поклали квіти до меморіалу «Струни пам’яті» та відбулось вручення сертифікатів учасникам антитерористичної операції.

 

В кінці серпня 2014 року українські війська, які зуміли взяти під свій контроль значну частину міста Іловайськ Донецької області, виявилися оточені в результаті вторгнення сил регулярної російської армії на територію України. Після того як українські колони почали відхід з обіцяного окупантами "зеленому коридору", вони були жорстоко розстріляні на марші. В "Іловайському котлі" загинули сотні українських вояків. За даними Генеральної прокуратури України, втрати під Іловайськом склали 366 загиблих, 158 воїнів вважалися зниклими без вісті. Пізніше головний військовий прокурор Анатолій Матіос підтвердив загибель 459 осіб. Учасники тих кривавих подій припускають, що загиблих було набагато більше.

 

За повідомленням прес-служби суду