Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У регіональному відділені НШСУ відбувся тренінг «Основи організації суду та діяльності судді»

29 серпня 2018, 16:23

Управління залою судового засідання – під такою назвою у регіональному відділені Національної школи суддів України відбувся тренінг для майбутніх суддів в рамках І блоку спеціальної підготовки «Основи організації суду та діяльності судді».

Зазначений дводенний тренінг, який був проведений суддею апеляційного суду Одеської області Юліаном Кравцем та суддею Очаківського міськрайонного суду Миколаївської області Тетяною Шевиріною, побудований на сучасних методиках підготовки, що передбачає використання інтерактивних методів викладання матеріалу, роботу в малих групах, проведення модерованих дискусій, обговорення результатів виконання практичних завдань.

Під  час тренінгу до уваги слухачів були запропоновані міні-лекції щодо правового регулювання організації та підготовки судового засідання, чинників, які впливають на тривалість розгляду справи, обов’язкових компонентів при проголошенні судових рішень.

Також предметом обговорення на тематичному тренінгу стали питання ведення судового процесу, зокрема у присутності ЗМІ та журналістів, особливості спілкування з учасниками процесу, координація їх дій у судовому засіданні, а також питання управління своїми емоціями та емоціями учасників справи.  

В ході виконання практичних завдань слухачі набували навички проголошення судового рішення, а під час підведення підсумків викладачами були оцінені отримані учасниками тренінгу знання і навички, а також їх уміння взаємодіяти з колегами та комунікативні здібності, повідомляє прес-служба апеляційного суду Одеської області.

За повідомленням прес-служби суду