Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Повідомлення «Закон і Бізнес» неповною мірою відповідає інформації омбудсмена щодо результатів моніторингового візиту до Млинівського районного суду

29 серпня 2018, 16:07

27 серпня 2018 року на сайті електронного видання «Закон і Бізнес» викладено публікацію під заголовком «У двох судах Рівненської області виявлено порушення». 

У цій публікації міститься недостовірна інформація, зокрема про те, що під час візиту моніторингової групи у складі Регіонального координатора взаємодії з громадськістю у Рівненській області та моніторів Національного превентивного механізму у Млинівському районному суді виявлено порушення вимог нормативних актів, які регулюють порядок конвоювання підсудних, та порушення прав осіб з обмеженими можливостями.

Про це йдеться у офіційному повідомленні Млинівського районного суду.

"Зазначена інформація неповною мірою відповідає інформації, яка викладена на сайті омбудсмена щодо результатів моніторингового візиту, де зазначено, що умови конвоювання підсудних потребують поліпшення. (http://www.ombudsman.gov.ua/ua/all-news/pr/23818-oq-monitoringovi-viziti-do-dvox-sudiv-rivnenskoii-oblasti-zasvidchili-neo/)", - вказано у повідомленні.

Слід відзначити, що будівля у який знаходиться Млинівський районний суд Рівненської області, була збудована для потреб банку, а в подальшому  пристосована під потреби судової установи, що значно ускладнює приведення будівлі у відповідність до вимог державних будівельних норм України (будинки і споруди, суди) ДБНВ.2.2-26:2010. 

У суді в залі для розгляду кримінальних справ замінено стаціонарне металеве загородження на загородження із захисного скла, наявні камера для підсудних (засуджених), приміщення конвою. На даний час облаштовано приміщення для конфіденційного спілкування підсудної чи засудженої  особи зі своїм адвокатом та для ознайомлення з матеріалами справи. Наявний одноразовий посуд в приміщенні конвою.

Для розгляду судових справ облаштовано чотири зали судових засідань, з них два зали на першому поверсі та два – на другому. Розгляд справ з участю осіб з обмеженими можливостями здійснюється на першому поверсі, про що наявна інформація на веб-сайті суду та дошці оголошень в приміщенні суду.

Працівники Млинівського районного суду у взаємодії із Територіальним управлінням Державної судової адміністрації України в Рівненській області прагнуть та постійно покращують умови для перебування відвідувачів у суді, наголошують у суді.

За повідомленням прес-служби суду