Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Більше 80% респондентів очікують на інформацію про розгляд гучних справ, - опитування

29 серпня 2018, 13:42

Апеляційний суд Вінницької області провів онлайн-опитування вінницьких журналістів.  26 респондентів відповіли на 21 запитання: зокрема, чи відкрита діяльність суду; яка інформація про роботу установи – найактуальніша; чи стикалися з труднощами, готуючи матеріали про суд.

Опитування показало, що на тему судочинства кілька разів писали 16 кореспондентів, решта ж 10 роблять це регулярно. Половина мас-медійників у своїй діяльності до суду звертаються нечасто, 10 – рідше, ніж раз у місяць. І лише троє – частіше одного разу на 2 тижні.

На думку опитаних, основні чинники, які перешкоджають налагодити нормальні зв’язки між судами і засобами масової інформації, ­– це нерозуміння суддями специфіки журналістської діяльності, ігнорування судами суспільно важливої інформації та відсутність у репортерів спеціальних юридичних знань.

До речі, майже третина кореспондентів не вказала на перешкоди у стосунках судів і ЗМІ: вважає, що вони, як правило, комунікують добре.

Більшість журналістів найкращими формами взаємодії з Фемідою назвали брифінги за підсумками розгляду резонансних справ та інформаційні повідомлення для ЗМІ, підготовлені прес-секретарем суду.   

Більше 80% респондентів переконані, що найактуальніша інформація про роботу апеляційного суду – про розгляд гучних справ.

19 із 26 учасників опитування сказали, що, готуючи матеріал про суд, із жодними труднощами в апеляційній інстанції не стикалися, а 25 у своїй діяльності у конфліктні ситуації тут не потрапляли.

Більше половини респондентів використовують офіційний сайт АСВО та вважають його зручним, з інтуїтивно зрозумілою структурою. Щоправда, порадили на веб-сторінці установи анонсувати розгляд резонансних справ.

На запитання «Чи є відкритою діяльність Апеляційного суду Вінницької області?», ствердно відповіли 23 журналісти. Лише двоє опитаних вказали: «не зовсім», один – «ні». 

Результати цього опитування (https://drive.google.com/drive/folders/1pnIM3VPZ488CkEEPveUSEAM_jTqsaGwP?usp=sharing) будуть враховані в комунікаційній діяльності установи.

За повідомленням прес-служби суду