Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Факт скоєння адміністративного правопорушення не підтвердився у суді

29 серпня 2018, 13:13

Новокаховський міський суд Херсонської області закрив адміністративну справу про притягнення особи до відповідальності за правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів), у зв’язку з відсутністю  події і складу адміністративного правопорушення.

Як було зазначено у протоколі про адміністративне правопорушення, громадянин керував автомобілем з ознаками алкогольного сп'яніння, а саме: нестійка хода, запах алкоголю з порожнини рота, млява мова, від проходження медичного огляду на стан сп'яніння у встановленому законом порядку, водій відмовився у присутності двох свідків, чим порушив п. 31.6 "б", 2.5 ПДР України.

Дослідивши матеріали справи про адміністративне правопорушення, суд дійшов висновку, що вина громадянина в скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП не знайшла підтвердження під час розгляду адміністративного протоколу.

Обгрунтовуючи своє рішення, суд зазначив, що письмові пояснення свідків, долучені до протоколу про адміністративне правопорушення, суперечать обставинам скоєння правопорушення, спростовуються поясненнями особи, яка притягається до адмінвідповідальності та відеозаписом, що міститься в матеріалах справи, на якому чітко зафіксовано, що водій погоджувався на продуття алкотестера "Драгер", адекватно реагував на дії поліцейських, заперечував вжиття спритних напоїв, в присутності свідків не відмовлявся від проходження медичного огляду та продуття алкотестера "Драгер".

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 247 КУпАП, провадження в справі про адміністративне правопорушення не може бути розпочато, а розпочате підлягає закриттю у звязку з відсутності події і складу адміністративного правопорушення.

Постановою від 13.08.2018 року Новокаховський міський суд Херсонської області закрив адміністративну справу про притягнення особи до відповідальності за правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 130 КУпАП, у зв'язку з відсутністю доказів щодо події і складу адміністративного правопорушення.

З повним текстом судового рішення можна ознайомитись в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

За повідомленням прес-служби суду