Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд Харківської області змінив вирок винному у ДТП Єнгібаряну Т.А.

28 серпня 2018, 18:25

28 серпня 2018 року колегією суддів Апеляційного суду Харківської області у складі головуючого судді Плетньова В.В., суддів Курила О.М. та Савченка І.Б.  постановлено ухвалу про задоволення апеляційних скарг захисників та самого обвинуваченого у ДТП, поданих на вирок Московського районного суду міста Харкова від 23 квітня 2018 року.

Нагадуємо, вироком районного суду Єнгібарян Т.А. визнаний винним за ч.2 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, якщо вони спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження), ч.1 ст.135 КК України (залишення в небезпеці) та йому призначено покарання  3 роки позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки.

На вирок обвинуваченим та захисниками були подані апеляції.

Апеляційний перегляд вироку районного суду відбувався за відсутності потерпілих, які надали до початку розгляду справи заяви з висловленням своїх позицій щодо апеляційних скарг. В заявах, зокрема, зазначали про згоду в частині застосування до обвинуваченого ст.75 КК України та небажання брати участь в апеляційному перегляді вироку суду.

Ухвалою колегії суддів Апеляційного суду Харківської області  апеляційні скарги були задоволені. Вирок Московського районного суду міста Харкова змінено.

Згідно вимог ст.75 КК України Єнгібарян Т.А. звільнений від відбування покарання, призначеного районним судом у виді 3 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки, з випробуванням. Встановлено іспитовий строк 3 роки, вирок не буде приведений до виконання в частині основного покарання, якщо протягом цього іспитового строку засуджений не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов’язки.

Відповідно до вимог ст.76 КК України на засудженого покладено обов’язки: в період іспитового строку періодично з’являтися для реєстрації  до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання або навчання; на виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

У решті вирок суду залишено без змін.

Засуджений звільнений з-під варти негайно в залі суду.

На ухвалу колегії суддів суду апеляційної інстанції сторонами може бути подано касаційні скарги протягом трьох місяців з моменту проголошення ухвали.  

З повним текстом ухвали та мотивами прийнятого колегією суддів рішення зацікавлені особи мають можливість ознайомитись в Єдиному державному реєстрі судових рішень України після проголошення повного тексту ухвали – 3 вересня 2018 року.  

 За повідомленням прес-служби суду