Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Козельщинському районному суді Полтавської області відбулися збори суддів

28 серпня 2018, 14:18

27 серпня 2018 року у Козельщинському районному суді Полтавської області відбулися збори суддів. Обговорювали текст рішення Ради суддів України № 45 від 13 серпня 2018 року «Щодо вжиття невідкладних заходів для забезпечення дотримання учасниками судових процесів конституційного принципу рівності перед судом і законом» в якому наголошується на неприпустимості дій, що містять ознаки втручання в діяльність судових органів та публічних висловлювань посадових осіб органів державної влади, управління та правоохоронних органів щодо необхідності притягнення суддів до кримінальної відповідальності за ухвалення рішення до надання правової оцінки судовому рішенню апеляційною (касаційною) інстанціями, а діям судді під час розгляду справи - Вищою радою правосуддя. 

На вимогу Ради суддів України, головуюча зборів Науменко Н. Д.  у межах наданих законом повноважень запропонувала провести вивчення і обговорення питання про дотримання учасниками кримінальних процесів вимог статті 129 Конституції України щодо рівності усіх учасників судового процесу перед законом і судом; підтримання публічного обвинувачення в суді прокурором. 

Суддя Оксенюк М. М., який підтримав думку Науменко Н. Д. та наголосив на неприпустимості дій, що містять ознаки втручання в діяльність судових органів та публічних висловлювань посадових осіб органів державної влади, управління та правоохоронних органів щодо необхідності притягнення суддів до кримінальної відповідальності за ухвалення рішення до надання правової оцінки судовому рішенню апеляційною (касаційною) інстанціями, а діям судді під час розгляду справи - Вищою радою правосуддя.

Збори суддів прийняли рішення щодо дотримання у роботі принципів висвітлених в рішенні Ради суддів України № 45 від 13 серпня 2018 року «Щодо вжиття невідкладних заходів для забезпечення дотримання учасниками судових процесів конституційного принципу рівності перед судом і законом» та Кодексу суддівської етики та вимог процесуальних законів та норм матеріального прав, рішень ЄСПЛ під час здійснення правосуддя.

За повідомленням прес-служби суду