Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ще одного поліцейського взято під варто за підозрою у вимаганні

27 серпня 2018, 18:10

Органами досудового розслідування Ковалюк Ю.В. підозрюється у тому, що тимчасово виконуючи обов'язки заступника начальника Миколаївського РВП Очаківського ВП ГУ НП в Миколаївській області, систематично вимагав неправомірну вигоду з громадянина М. за невтручання та можливість безперешкодного ведення підприємницької діяльності автозаправної станції.

Його дії кваліфікуються органами досудового розслідування за ч. 3 ст. 368 КК України.

Слідчий суддя Центрального районного суду м. Миколаєва ухвалою від 10 серпня 2018 року відмовив у задоволення клопотання слідчого про обрання Ковалюку Ю. В. запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Сьогодні, 27 серпня 2018 року, Апеляційний суд Миколаївської області розглянув апеляційну скаргу прокурора на вказану ухвалу.

У судовому засіданні прокурор просив ухвалу слідчого судді Центрального районного суду м. Миколаєва від 10 серпня 2018 року скасувати, постановити нову ухвалу, якою застосувати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою стосовно підозрюваного Ковалюка Ю.В. строком на 60 днів, з можливістю звільнення під заставу у розмірі передбаченому КПК України. Вказав, що підозра є обґрунтованою, підтверджується зібраними матеріалами кримінального провадження, вказував на наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрюваний може здійснити дії, передбачені ч. 1 ст. 177 КПК України.

Захисники підозрюваного Прилука Є.В. та Кошурко Р.В. заперечували проти задоволення апеляційної скарги прокурора та стверджували, що ухвала слідчого судді Центрального районного суду м. Миколаєва є обґрунтованою. Просили суд відмовити у задоволенні апеляційної скарги прокурора щодо застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Вказували на можливість застосування більш м’якого запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, застави, особистого зобов’язання. Підозрюваний Ковалюк Ю.В. підтримав позицію захисників.

За результатами апеляційного розгляду Апеляційним судом Миколаївської області постановлено ухвалу, якою апеляційну скаргу прокурора задоволено. Ухвалу слідчого судді Центрального районного суду м. Миколаєва від 10 серпня 2018 року про відмову у задоволенні клопотання слідчого про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно Ковалюка Ю.В. – скасовано. Постановлено нову ухвалу, якою до Ковалюка Юрія Вікторовича застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у вигляді 80 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб – 147 280 грн. 

 За повідомленням прес-служби суду