Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжні заходи чотирьом підозрюваним у нападі на громадську активістку Катерину Гандзюк

23 серпня 2018, 15:31

У Херсонському міському суді Херсонської області слідчим суддею Гонтарем Д. О. було розглянуто клопотання слідчого відділу СУ ГУНП в Херсонській області щодо обрання запобіжного заходу відносно чотирьох підозрюваних у замаху на вбивство посадовця Херсонської міської ради та громадської активістки Катерини Гандзюк.

У клопотанні слідчого зазначено, що Торбін С. В., у липні запропонував даним особам вчинити злочин, аргументуючи це тим, що Гандзюк К. В. корумпована  чиновниця із проросійськими політичними поглядами, яка крім того, погано висловлювалась про воїнів АТО. За вчинення спланованих дій, учасникам пообіцяли винагороду  у вигляді 500 долларів кожному, особи дали згоду.

Після чого Горбунов В. А., за попередньою змовою з Васяновичем В. О., Вишневським В. В., Торбіним С. В. та ще однією особою, діючи умисно за раніше обумовленим планом, переслідуючи прямий умисел, направлений на протиправне позбавлення життя Гандзюк К. В., з невстановлених мотивів, придбав сірчану кислоту.

31 серпня 2018 року Вишневський В. В., Васянович В. О. та ще один підозрюваний на автомобілі поїхали до будинку потерпілої та перебували на місці вчинення злочину, в той час, як інший підозрюваний здійснив вилив сірчаної кислоти в обличчя Гандзюк К. В., чим спричинив потерпілій хімічний опік обличчя, шиї, тулубу, верхньої кінцівки, 40 % ІІІ – ІІ ступеню.

Ухвалами слідчого судді Гонтаря Д. О. трьох підозрюваних Васяновича В. О., Торбіна С. В. та Горбунова В. А. було взято під варту строком на 60 діб, а Вишневському В. В. було обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

 

За повідомленням прес-служби суду