Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У справі по заборгованості за кредитним договором на суму понад 1 мільйон гривень призначено експертизу  

21 серпня 2018, 17:33

    У Біляївському районному суді  Одеської області перебуває цивільна  справа за позовом Публічного акціонерного товариства Акціонерного банку «Порто-франко» до громадянки Ч(Ш). та громадянина Ч. про стягнення заборгованості за кредитним договором у сумі 1 115 501,49 грн.

    В судовому засідання відповідач Ч(Ш). подала заяву про призначення судової бухгалтерсько-економічної експертизи по справі, мотивуючи тим, що є сумніви в сумах боргу, які пред’явлені до суду у позові позивачем.

  21 серпня 2018 року суддя Біляївського районного суду Одеської області постановив ухвалу про призначення по цивільній справі за позовом Публічного акціонерного товариства Акціонерного банку «Порто-франко» до громадянки Ч(Ш). та громадянина Ч. про стягнення заборгованості за кредитним договором судової бухгалтерсько-економічної експертизи, проведення якої доручено експертам Одеського науково-дослідного інституту судових експертиз.

 

Довідково:

Відповідно до ч.1ст. 103 ЦПК України, суд призначає експертизу у справі за сукупності таких умов: 1) для з’ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо; 2) сторонами (стороною) не надані відповідні висновки експертів із цих самих питань або висновки експертів викликають сумніви щодо їх правильності.

Відповідно до п.5 ч.1ст.252 ЦПК України провадження у справі зупиняється на час проведення експертизи. Враховуючи, що для проведення зазначеної експертизи потрібний значний проміжок часу, суд вважає, що на час проведення експертизи провадження у справі слід зупинити.

 

За повідомленням прес-служби суду