Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд продовжив строк тримання під вартою неповнолітньому з Тернопільщини, якого обвинувачують у вбивстві та сексуальному насиллі

21 серпня 2018, 18:01

Щойно Апеляційний суд Хмельницької області до 19 жовтня 2018 року продовжив строк тримання під вартою неповнолітньому хлопцю, якого обвинувачують в умисному вбивстві, поєднаному із насильницьким задоволенням статевої пристрасті неприродним способом (п. 10 ч. 2 ст. 115, ч. 3 ст. 153 Кримінального кодексу). Про це просив прокурор, оскільки раніше обраний запобіжний захід мав закінчитись 22 серпня 2018 року.

Події, які привели хлопця на лаву підсудних, відбувалися у червні минулого року на Тернопільщині. Справу скерували в Тернопільський міськрайонний суд. Там її розглядав суд присяжних (2 судді і 3 присяжних). В ході підготовчого засідання сторона захисту заявила клопотання повернути обвинувальний акт прокурору, оскільки документ не відповідає вимогам закону. Таке клопотання служителі Феміди задовольнили.

Прокурор та захисник з ухвалою суду не погодилися і подали апеляційні скарги. Одночасно прокурор надіслав і клопотання про продовження строку тримання під вартою. Верховний Суд скерував цю скаргу на розгляд до Апеляційного суду Хмельницької області.  

17 серпня суддя-доповідач відкрила провадження за апеляційною скаргою і надала строк на подання заперечень. Питання про призначення судового засідання по суті скарги буде вирішено протягом 10 днів.

 

За повідомленням прес-служби суду