Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Літня жінка, що підозрюється у наїзді на двох пішоходів зі смертельними наслідками, залишиться під вартою ще на 60 днів

17 серпня 2018, 14:17

Сьогодні апеляційним судом Одеської області були розглянуті апеляційні скарги захисника та громадянки Л., яка підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 286 ч.3 КК України, поданих на ухвалу слідчого судді Приморського районного суду м.Одеси про продовження строку дії запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Нагадаємо, що 69-річна жителька Одеської області Л. підозрюється  у тому, що вона у червні поточного року, рухаючись за кермом автомобіля «Toyota Rav4» по вул. Тираспольске шоссе у м. Одесі, порушивши правила безпеки дорожнього руху, допустила наїзд на двох пішоходів – молоду жінку та малолітню дитину, які перетинали проїзну частину вказаної вулиці по нерегульованому пішохідному переходу. Від отриманих у даної дорожньо-транспортної події тілесних ушкоджень обидва пішохода померли.  

Відповідно до санкції ст. 286 ч.3 КК України, за вчинення даного злочину передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

Ухвалою слідчого-судді Приморського районного суду м. Одеси строк дії обраного відносно підозрюваної Л. запобіжного заходу у виді тримання під вартою без визначення застави, як альтернативного запобіжного заходу, був продовжений на 60 днів, оскільки в  зв’язку зі складністю кримінального провадження органам досудового слідства необхідний строк для проведення слідчих (розшукових) та інших процесуальних дій в ході яких будуть отримані відомості, що мають значення доказів у кримінальному провадженні та підтвердять або спростують причетність підозрюваної до вчинення кримінального правопорушення за обставинами кримінального провадження.   

В апеляційних скаргах підозрювана та її захисник поставили питання скасування ухвали слідчого судді та обрання запобіжного заходу, не пов’язаного з триманням під вартою, посилаючись на похилий вік підозрюваної та наявність у неї низки захворювань, що потребують постійного нагляду та лікування, а також  на відсутність у неї наміру переховуватися від органу досудового розслідування та суду.

Втім, заслухавши доводи апеляційних  скарг, а також дослідивши матеріали, що стали підставою для продовження строку дії запобіжного заходу, апеляційний суд прийшов до висновку про необґрунтованість доводів підозрюваної та її захисника та залишив ухвалу слідчого судді Приморського районного суду м. Одеси без змін.

Відтак строк дії запобіжного заходу у виді тримання підозрюваної В. під вартою продовжений до 28 вересня 2018 року.

 

За повідомленням прес-служби суду