Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Мешканець м. Одеси, що підозрюється у жорстокому поводженні з тваринами, залишиться під вартою

17 серпня 2018, 14:09

До апеляційного суду Одеської області надійшла апеляційна скарга захисника на ухвалу Київського районного суду м. Одеси про застосування до громадянина Л., підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 299 ч.3 КК України (жорстоке поводження з тваринами) запобіжного заходу у виді тримання під вартою на строк 60 діб без визначення розміру застави, як альтернативного запобіжного заходу.  

Відповідно до змісту підозри, раніше неодноразово судимий за вчинення тяжких та особо тяжких насильницьких злочинів, мешканець м. Одеси Л., протягом декількох місяців поточного року, знущався над котами, яких його співмешканка брала у волонтерів для надання постійного притулку, наносячи їм удари, піддаючи впливу термічних факторів та завдаючи інших тілесних ушкоджень, отримуючи від цього хворобливе задоволення.    

В апеляційній скарзі, що була подана захисником підозрюваного, було поставлене питання про скасування ухвали місцевого суду з мотивів її незаконності.   

В ході апеляційного розгляду захисник зазначив, що його підзахисний Л., який страждає на епілепсію, не заперечує того факту, що він якось, не розуміючи своїх дій внаслідок приступу люті, викинув двох кошенят з вікна своєї квартири на шостому поверсі, але в цих діях вбачається адміністративне правопорушення, а не злочин.  

Підозрюваний Л. підтримав думку свого захисника.

Апеляційний суд, заслухавши підозрюваного, захисника та прокурора, дослідивши матеріали провадження, що стали підставою для обрання Л. запобіжного заходу, відмовив захиснику в задоволенні апеляційної скарги, як не обгрунтованої, залишивши ухвалу Київського районного суду м. Одеси.  

 

За повідомленням прес-служби суду