Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід чоловіку, який під приводом надання допомоги онуку, що начебто потрапив у ДТП, намагався заволодіти коштами пенсіонерки

10 серпня 2018, 09:40

До Ленінського районного суду м. Миколаєва надійшло клопотання СВ Інгульського ВП ГУ НП в Миколаївській області, про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до громадянина Ф., 1982 року народження, якого підозрюють в тому, що 06.08.2018 близько 19 год. 00 хв., за попередньою змовою із невстановленою особою, знаходячись за адресою: м. Миколаїв, вул. Херсонське шосе, діючи повторно, зателефонував потерпілій О. під приводом того, що її син потрапив у дорожньо-транспортну подію та потребує матеріальної допомоги для вирішення питання щодо лікування особи, яка постраждала внаслідок вчинення її сином протиправних дій, заволодів грошовими коштами потерпілої в розмірі 3000,00 доларів США та 2000,00 євро, чим спричини останній матеріальну шкоду на суму 144031,00 грн. в гривневому еквіваленті.

Окрім того, 07 серпня 2018 року він разом із невстановленою особою, знаходячись за адресою: м. Миколаїв, вул. Генерала Свиридова, зателефонував потерпілій Ж. та, під приводом того, що її онук потрапив у ДТП та потребує матеріальної допомоги, намагався заволодіти грошовими коштами потерпілої в розмірі 27 000 грн., але злочинні дії не довів до кінця, оскільки був затриманий онуком потерпілої. 

Автоматизованою системою документообігу суду, клопотання було розподілено слідчому судді Ленінського районного суду м. Миколаєва – Коваленку Ігорю Володимировичу. 

У судовому засіданні прокурор просив клопотання задовольнити та обрати підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 днів.

Так, суд дослідивши матеріали отриманого клопотання, заслухавши думку прокурора, підозрюваного та його захисника, ухвалив застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 днів, до 05.10.2018 (включно), з можливістю внесення застави у розмірі 20 прожиткових мінімумів для працездатних осіб у сумі – 36 820 грн.

 

 

За повідомленням прес-служби суду