Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обвинуваченій у скоєнні ДТП в м. Ізюм, у якій загинула молода пара змінено запобіжний захід

08 серпня 2018, 10:46

     

       Ухвалою Ізюмського  міськрайонного суду Харківської області змінено запобіжний  захід відносно обвинуваченої у вчиненні кримінального правопорушення  за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель двох людей (ч. 3 ст. 286 КК України). Суд ухвалив рішення про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на два  місяці із  визначенням застави  у розмірі 80 (восьмидесяти) прожиткових мінімумів, що становить 147280 грн.     

            07 серпня 2018 року захисники обвинуваченої заявили клопотання про зміну запобіжного заходу на більш м’який запобіжний захід, не пов’язаний з позбавленням волі. Клопотання обґрунтовувалось тим, що встановлено необхідність негайного обстеження та лікування обвинуваченої, що неможливо в умовах СІЗО та їх незастосування призведе до інвалідності. Останнім часом стан здоров’я значно погіршився. Також обвинувачена завжди з’являлась для проведення слідчих дій, має на утриманні неповнолітніх доньок, робила спроби допомогти потерпілим, позитивно характеризується за місцем проживання.

           Судом вирішено питання щодо доцільності обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою обвинуваченої з можливістю внесення застави, оскільки обвинувачена є особою раніше не судимою, має на утриманні двох дітей, має місце постійного мешкання та реєстрації. Досудове розслідування стосовно обвинуваченої закінчено. Стан здоров`я обвинуваченої, згідно листа головного лікаря, оцінено як середньої тяжкості. Обвинувачена має позитивну репутацію з боку сусідів та відсутні відомості про порушення обвинуваченою умов застосованих запобіжних заходів до неї.

            В разі сплати визначеної суми застави обвинувачену буде звільнено  з-під варти  та покладено на неї наступні обов’язки:

            - прибувати за кожною вимогою до суду;

            - повідомляти прокурора чи суд про необхідність зміни свого місця проживання або місця роботи;

            - здати прокурору для передачі на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт для виїзду за кордон та інші документи, що дають право на виїзд з України, в разі їх наявності;

            - утримуватися від спілкування зі свідками, потерпілими у даному кримінальному провадженні.

            - носити електронний засіб контролю.

З повним текстом ухвали суду можна ознайомитись в Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером справи №623/1967/18.

 

За повідомленням прес-служби суду