Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Національна поліція України відреагувала на зауваження ВРП

07 серпня 2018, 17:01

30 січня 2018 року ВРП звернула увагу на неприпустимість дій Національної поліції України, які виходять за межі її повноважень, щодо судді Сватівського районного суду Луганської області Половинки В.О.

 Таке рішення було ухвалено внаслідок розгляду повідомлення судді Сватівського районного суду Луганської області Половинки Віктора Олександровича про втручання в його діяльність як судді щодо здійснення правосуддя з боку начальника управління захисту економіки в Луганській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України Камишанського О.Ю., яке надійшло до ВРП 26 грудня 2017 року.

На думку судді Половинки В.О., витребування пояснень та інших даних з боку посадової особи Національної поліції з метою складання стосовно нього протоколу про притягнення до адміністративної відповідальності за наявності у його провадженні справ про адміністративні правопорушення, розгляд яких не закінчено, є втручанням у його діяльність як судді щодо здійснення правосуддя.

Листом від 20 липня 2018 року Департамент захисту економіки Національної поліції України повідомив, що рішення Вищої ради правосуддя опрацьовано, викладену у ньому інформацію взято до відома.

 

Прес-центр судової влади України