Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розпочато службове розслідування щодо слідчого, який вимагав від судді призначити судове засідання у позапроцесуальний спосіб

07 серпня 2018, 16:49

До Вищої ради правосуддя надійшло реагування Національної поліції України на рішення щодо втручання в діяльність судді Житомирського районного суду Житомирської області Мокрецького В.І.

Зокрема, у повідомленні до ВРП суддя зазначав, що 25 травня 2018 року о 14:00 заступник начальника слідчого управління ГУ НП в Житомирській області Богатков В.В. разом із трьома невідомими судді особами ввійшов до кабінету головуючого судді Мокрецького В.І. та на порушення вимог статей 135, 314 КПК України вимагав призначення та проведення цього самого дня підготовчого судового засідання у зв’язку із закінченням строку дії запобіжного заходу у виді тримання під вартою, застосованого до обвинуваченого.

Вказані дії заступника начальника слідчого управління ГУ НП в Житомирській області Богаткова В.В. суддя Мокрецький В.І. вважав протиправними та такими, що створюють психологічний тиск на нього як головуючого суддю, що є втручанням у здійснення ним правосуддя.

Відповідно до звернення судді Вища рада правосуддя 7 червня 2018 року ухвалила внести до Національної поліції України подання про виявлення та притягнення до встановленої законом відповідальності осіб, якими вчинено дії, що порушують гарантії незалежності судді Житомирського районного суду Житомирської області Мокрецького В.І. під час розгляду кримінального провадження за обвинуваченням Качури І.Г. у вчиненні злочину, передбаченого частиною першою статті 115 КК України.

Національна поліція України листом від 19 липня 2018 року повідомила, що Головним управлінням Національної поліції в Житомирській області призначено та розпочато службове розслідування щодо вказаних фактів.

 

Прес-центр судової влади України