Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

4 роки позбавлення волі отримав працівник АБ «Укргазбанк» за привласнення коштів з кредитних карток клієнтів банку

07 серпня 2018, 12:16

Білопільським районним судом Сумської області засуджено завідувача сектору підтримки клієнтських операцій відділу роздрібних продажів відділення АБ «Укргазбанк» до чотирьох років позбавлення волі за привласнення коштів з кредитних карток громадян Білопільського району. 
Так засуджений мав доступ до кредитних карток клієнтів банку та, користуючись довірою громадян, з жовтня 2016 року по травень 2017 року знімав гроші з рахунків банку, внаслідок чого на них нараховувались відсотки за невиплату кредитів. 
Громадянин Л. суду пояснив, що, привласнюючи кошти клієнтів банку, частину з них знімав готівкою, частиною коштів розраховувався за комунальні послуги, товар в магазинах, ліки в аптеках та частину коштів переводив на погашення кредитів оформлених ним карток. Загальна сума коштів, якими заволодів колишній начальник відділення АБ «Укргазбанк», становить 194877,90 грн.
Таким чином, громадянин Л. вчинив 12 окремих злочинів по привласненню чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем, за якими його визнано винним за ч. 2 ст. 191, 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України та призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 4 роки з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, контролем за використання коштів у готівковій та безготівковій формі та їх обігом на підприємствах, установах, організаціях усіх форм власності на строк 3 роки.

Наразі вирок суду законної сили не набрав.

Фото-Капитал

За повідомленням прес-служби суду