Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справи, які розглядатимуться Білопільським районним судом Сумської області протягом 06 серпня – 10 серпня 2018 року та можуть становити суспільний інтерес

03 серпня 2018, 14:26

10.00 година 06 серпня 2018 року - кримінальне провадження щодо колишнього завідувача сектору підтримки клієнтських операцій відділу роздрібних продажів відділення АБ «Укргазбанк», обвинуваченого за:

- ч. 4 ст. 191 КК України – привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно у великих розмірах;

- ч. 2 ст. 366 КК України – службове підроблення, тобто внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, що спричинило тяжкі наслідки;

- ч. 1 ст. 209 КК України – легалізація доходів, одержаних завідомо злочинним шляхом.

Головуючий суддя – Терещенко О.І.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/1994/17.

Для інформації: особа обвинувачується в тому, що працюючи на посаді завідувача сектор підтримки клієнтських операцій відділу роздрібних продажів відділення АБ «Укргазбанк», оформлював кредитні справи на клієнтів банку без відома останніх, відкривав кредитні лінії, активізував картки та заволодівав грошовими коштами, які переводив на свою зарплатну картку.

 

14.00 година 06 серпня 2018 року - кримінальне провадження щодо громадянина Г., обвинуваченого за ч. 3 ст. 369 КК України – пропозиція та надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище за вчинення нею дій в його інтересах з використанням наданої їй влади чи службового становища. У судове засідання викликані свідки.

Головуючий суддя – Терещенко О.І.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/707/18.

Для інформації: особа обвинувачується в тому, що 28 березня 2018 року близько 10 години Г. прибув до Білопільського відділення поліції Сумського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Сумській області, де в службовому кабінеті висловив пропозицію щодо надання грошових коштів за те, що слідчий прийме завідомо незаконне рішення про припинення кримінального переслідування та закриє розпочате відносно нього кримінальне провадження за ч. 1 ст. 191 КК України, та у подальшому надав слідчому неправомірну вигоду в сумі 5000 грн., поклавши гроші всередину службового блокноту, що лежав на робочому столі працівника поліції.

 

13.00 година 07 серпня 2018 року – кримінальне провадження щодо фізичної особи – підприємця Є., який обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених:

- ч. 2 ст. 366 КК України – складення та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів, завідомо неправдивих відомостей, що спричинили тяжкі наслідки;

- ч. 4 ст. 191 КК України – заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинені у великих розмірах,

та інженера з технічного нагляду Я., який обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених:

- ч. 2 ст. 366 КК України – видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, що спричинили тяжку наслідки;

- ч. 2 ст. 367 КК України – службова недбалість, тобто невиконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки.

У судовому засіданні будуть досліджуватися письмові докази.

Головуючий суддя – Черкашина М.С.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/523/18.

Для інформації: Є. обвинувачується в тому, що у 2015 році між Павлівською сільською радою Білопільського району і ФОП укладено договір на виконання ремонтно-будівельних робіт з реконструкції системи водопостачання двох вулиць, для чого останньому були перераховані бюджетні кошти. У подальшому підприємець вніс до офіційних документів завідомо неправдиву інформацію про перелік та об’єми фактично виконаних робіт, їх вартість та використані матеріали, у зв’язку з чим заволодів бюджетними коштами в сумі 179347 грн.

Інженер з технічного нагляду, обвинувачується в тому, що не переконавшись у повноті виконаних робіт підприємцем, підписав відповідні документи і закріпив їх печаткою.

 

13.40 години 08 серпня 2018 року – протокол про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, відносно депутата Білопільської районної ради Щ.

Головуючий суддя –Терещенко О.І.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/1222/18.

Для інформації: відповідно до протоколу про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, депутат Білопільської районної ради Щ. несвоєчасно подав е-декларацію осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2017 рік, а саме: 3 квітня 2018 року, за що передбачена адміністративна відповідальність.

Санкція ч. 1 ст. 172-6 КУпАП передбачає покарання у виді штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян тобто від 850 грн. до 1700 грн.

 

08.30 години 09 серпня 2018 року - протокол про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, відносно депутата Білопільської міської ради Ц.

Головуючий суддя –Терещенко О.І.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/1151/18.

Для інформації: відповідно до протоколу про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, депутат Білопільської міської ради несвоєчасно подала без поважних причин декларацію осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2017 рік, а саме: 12 квітня 2018 року, за що передбачена адміністративна відповідальність.

Санкція ч. 1 ст. 172-6 КУпАП передбачає покарання у виді штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян тобто від 850 грн. до 1700 грн.

 

10.00 година 10 серпня 2018 року - кримінальне провадження відносно колишніх прокурора прокуратури м. Сум С. і слідчої слідчого відділу Сумського МВ УМВС України в Сумській області П., обвинувачених за ч. 2 ст. 372 КК України. У судовому засіданні будуть допитуватися свідки.

Головуючий суддя – Терещенко О.І.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №591/983/16-к.

Для інформації: колишній прокурор прокуратури м. Сум С. обвинувачується в тому, що своїми умисними діями, які полягали в притягненні 27 січня 2014 року завідомо невинуватих Т.О., Т.Ю. і 28 січня 2014 року завідомо невинуватого К. до кримінальної відповідальності, поєднане з обвинуваченням у вчиненні тяжкого злочину, а також поєднане з іншою фальсифікацією, вчинив злочин, передбачений ч. 2 ст. 372 КК України.

Колишня слідча слідчого відділу Сумського МВ УМВС України в Сумській області П. своїми умисними діями, які полягали у притягненні 27 січня 2014 року завідомо невинного Т. до кримінальної відповідальності, поєднане з обвинуваченням у вчиненні тяжкого злочину, а також поєднане з іншою фальсифікацією, вчинила злочин, передбачений ч. 2 ст. 372 КК України.

 

За повідомленням прес-служби суду