Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваного у розповсюдженні прекурсорів на території України суд залишив під вартою

03 серпня 2018, 14:25

            Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно 39-річного рівнянина М., який підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 305 Кримінального кодексу України (підбурювання до контрабанди наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів). У 2013 році громадянин М. уже притягувався до кримінальної відповідальності за аналогічний злочин.

            Предметом розгляду в Апеляційному суді Рівненської області стала апеляційна  скарга захисника підозрюваного М. на ухвалу слідчого судді Рівненського міського суду від 18 липня 2018 року про застосування до підзахисного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб, із визначенням застави — 1 472 800 гривень. Захисник переконував суд у необхідності ухвалу місцевого суду скасувати та постановити нову, якою застосувати до підозрюваного М. запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

            Так, рівнянин М. підозрюється у тому, що в березні цього року підбурив громадянина О. доставити зі Словацької Республіки на територію Рівненської області через митний пост «Ужгород» Закарпатської області 28 000 таблеток із вмістом прекурсору «псевдоефедрин» з приховуванням від митного контролю. У тому ж місяці, під час огляду місця події в селі Зоря Рівненського району, неподалік автомобіля, яким користувався підозрюваний М., правоохоронці виявили пакунок, у якому містилося 6 781 таблетка білого кольору, які він отримав від громадянина О., що повернувся з  чергової поїздки з-за кордону.

           13 липня підозрюваному М. було вручено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 305 КК України. А 18 липня суд взяв його під варту на 60 діб.

           Апеляційний суд Рівненської області в складі колегії суддів палати з розгляду кримінальних справ, заслухавши доводи сторін, взяв до уваги той факт, що в разі звільнення його з-під варти підозрюваний може знищити, сховати або спотворити будь-яку із речей чи документів, які мають істотне значення для встановлення обставин кримінального провадження, незаконно впливати на учасників судового розгляду, а також ту обставину, що громадянин М.  уже був засуджений за розповсюдження наркотичних речовин, ухвалу слідчого судді Рівненського міського суду від 18 липня 2018 року про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб відносно підозрюваного М. залишила без змін, апеляційну скаргу захисника — без задоволення.   

 

За повідомленням прес-служби суду