Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Мотоцикліст, який наїхав на дитину, на час слідства перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом

03 серпня 2018, 14:23

2 серпня Вінницький міський суд розглянув клопотання слідчого про обрання запобіжного заходу відносно 26-річного вінничанина, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами).

Клопотання мотивовано тим, що 12 травня 2018 року близько 16:30, чоловік, будучи у стані наркотичного сп’яніння, не маючи посвідчення водія на право керування транспортним засобом категорії «А» та реєстраційного документу на мотоцикл, з необережності здійснив наїзд на малолітню велосипедистку. Внаслідок чого, потерпіла отримала тяжкі тілесні ушкодження.

В судовому засіданні прокурор просив суд обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, сторона захисту  – особисте зобов’язання.

В ході розгляду клопотання, судом було встановлено, що підозрюваний має постійне місце проживання, раніше не судимий, з’являється на виклики до слідчого та співпрацює зі слідством. Крім того, мотоцикліст відшкодував матері потерпілої кошти за лікування доньки, яка отримала тілесні ушкодження внаслідок даної дорожньо-транспортної пригоди.

Так, суд дослідивши матеріали отриманого клопотання, заслухавши думку прокурора, підозрюваного та його захисника, ухвалив застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту строком на два місяці в межах строку досудового розслідування. Одночасно, суд зобов’язав водія мотоцикла виконувати обов’язки, передбачені ч.5 ст.194 КПК України.

Наразі тривають слідчі дії.

 

За повідомленням прес-служби суду