Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Уряд прийняв Постанову на виконання Рішення КСУ

01 серпня 2018, 17:43

На виконання Рішення Конституційного Суду України від 24 квітня 2018 року № 3-р/2018 у справі за конституційним поданням Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини щодо відповідності Конституції України (конституційності) частини шостої статті 216 Кримінального процесуального кодексу України Кабінет Міністрів України прийняв Постанову від 26 липня 2018 р. № 597, якою вніс зміни до Положення про Міністерство юстиції України.

Зокрема, Постановою передбачено виключити з повноважень Мін’юсту функцію із забезпечення здійснення досудового розслідування злочинів, вчинених на території або в приміщеннях Державної кримінально-виконавчої служби. Нагадуємо, що у своєму Рішенні Суд вказав, що працівники компетентних органів при розслідуванні таких справ мають бути незалежними та безсторонніми.

Крім того, Конституційний Суд України зобов’язав Верховну Раду України привести нормативне регулювання, встановлене частиною  шостою статті 216 Кримінального процесуального кодексу України, що визнана неконституційною, у відповідність із цим Рішенням.

 

За повідомленням прес-служби суду