Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Дотримання ПДР - тема наради апарату Вінницького міського суду

30 липня 2018, 17:34

В черговий раз у Вінницькому міському суді Вінницької області відбулась щотижнева нарада з працівниками апарату суду, яку провела в.о. керівника апарату Руслана Федорова.

Традиційно нараду розпочали із обговорення основних робочих питань. Так, Руслана Вікторівна звернула увагу працівників на обов’язковому вивчені змін до Положення про автоматизовану систему документообігу суду, затвердженого рішенням Ради суддів України від 26 листопада 2010 року №30. Не менш важливе питання, яке розглядалося під час наради – це наказ щодо щорічного оцінювання, яке здійснюється відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 23 серпня 2017 року №640 «Про затвердження Типового порядку проведення оцінювання результатів службової діяльності державних службовців». За результатами оцінювання буде прийнято рішення щодо преміювання, планування службової кар’єри, визначення потреби у професійному навчанні державних службовців категорії «Б», «В».

Також, відповідно до затвердженого графіку підключення судів України до модуля автоматизованого розподілу справ та інших підсистем автоматизованої системи документообігу суду, Вінницький міський суд Вінницької області здійснює підготовку до даного підключення.

Окрім того було зазначено, що у зв’язку із набранням чинності Закону України «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів» від 15.12.2017 року, слідчий або прокурор зобов’язані звернутися з клопотанням до слідчого судді для проведення експертизи щодо встановлення причин смерті. Статтею 244 Кримінального процесуального кодексу України передбачено, що клопотання розглядається слідчим суддею місцевого суду, в межах територіальної юрисдикції органу досудового розслідування.

На даний час Вінницьким міським судом розглядається досить значна кількість клопотань про проведення експертизи померлого. У зв’язку з цим, за ініціативи керівництва суду вирішено призначити відповідальних осіб щодо контролю за розглядом в суді даної категорії справ в межах визначеного КПК України строку.

Наприкінці свого виступу, в.о. керівника апарату Руслана Федорова наголосила на правилах поведінки працівників суду, а саме: обов’язковості ввічливого та коректного ставлення до громадян – відвідувачів суду, затверджених Державною судовою адміністрацією України та Радою суддів України.

Далі, взяли слово Віта Алексейчук – начальник відділу узагальнення судової практики, аналітично-статистичної роботи та надання інформаційних послух і Інна Островська – начальник відділу ведення архівних справ, які звернули увагу апарату на ряд робочих моментів.

Завершив нараду працівник відділу служби судових розпорядників та матеріально-господарського забезпечення Олег Зарічний, який провів інструктаж з працівниками апарату суду щодо правил дорожнього руху та техніки безпеки на дорозі під час прямування та повернення з роботи. Варто зазначити, що наразі дане питання є досить актуальним через велику кількість дорожньо-транспортних пригод на Вінниччині.

За повідомленням прес-служби суду