Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Представники Чаплинського районного суду та бюро безоплатної правової допомоги обговорили питання взаємодії

30 липня 2018, 16:55

З метою вирішення проблем, які виникають в роботі суду та під час здійснення представництва у суді осіб, які мають право на безоплатну правову допомогу, відбулася зустріч 27 липня 2018 року працівників апарату Чаплинського районного суду Херсонської області із начальником  Чаплинського бюро правової допомоги.

У ході зустрічі, яка пройшла у формі «питання-відповідь», керівник апарату суду Оксана Байбуза роз’яснила основні засади роботи Чаплинського районного суду Херсонської області. Основну увагу було  приділено видачі виконавчих документів, прийому позовних заяв, роботі зі зверненнями громадян тощо. У свою чергу начальник   бюро правової допомоги регіону Олеся Чавурська довела до відома працівників суду перелік юридичних послуг, які надає Чаплинське бюро правової допомоги, звернула увагу на категорію осіб, які підпадають під поняття суб'єкта права на безоплатну первинну правову допомогу.

Під час зустрічі обговорювалась шляхи вирішення проблеми низької правової обізнаності учасників судового провадження, відвідувачів суду та громадян в цілому. Працівники суду мали змогу отримати відповіді на поставлені питання щодо належної організації роботи суду, покращення роботи в цьому напрямку тощо.

Наприкінці зустрічі керівник апарату суду Байбуза О.А. та начальник Чаплинського бюро правової допомоги Чавурська О.В. домовились проводити такі зустрічі якомога частіше для вирішення проблем, які виникають в роботі суду та під час здійснення представництва у суді осіб, які мають право на безоплатну правову допомогу згідно чинного законодавства України.

За повідомленням прес-служби суду