Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оприлюднено рішення ВРП про внесення змін до Положення про Комісію з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя

30 липня 2018, 16:45

 

Вища рада правосуддя 24 липня 2018 року розглянула питання про внесення змін до Положення про Комісію з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя.

За результатами розгляду зазначеного питання Вища рада правосуддя ухвалила затвердити зміни до Положення про Комісію з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя.

Зокрема, затвердженими змінами уточнено, що Комісія є колегіальним органом, який діє при Вищій раді правосуддя. Члени Комісії виконують свої повноваження  на громадських засадах. За членами Комісії на період участі у роботі Комісії зберігаються місце роботи (посада) і середня заробітна плата.

Крім того, розширено перелік повноважень Комісії. Відтепер Комісія для здійснення своїх повноважень має право:

приймати рішення з питань врегулювання реального чи потенційного конфлікту інтересів у членів Комісії;

проводити конкурси на зайняття вакантних посад державної служби категорії «А» в системі правосуддя на різні посади одночасно;

проводити оцінювання професійної компетентності кандидатів на зайняття вакантних посад державної служби категорії «А» в системі правосуддя за кожною окремою вимогою під час розв’язання ситуаційних завдань на наступному після їх розв’язання засіданні Комісії;

приймати рішення про позбавлення права бути присутніми на засіданні Комісії представників державних органів, наукових установ, навчальних закладів, засобів масової інформації, громадських об’єднань та міжнародних організацій, якщо вони перешкоджають його проведенню.

Також визначено механізми врегулювання реального чи потенційного конфлікту інтересів у членів Комісії. Положенням визначено, що члени Комісії зобов’язані заявити самовідвід до початку розгляду питання порядку денного, щодо якого є конфлікт інтересів; не брати участі в розгляді, обговоренні та прийнятті рішень із питань порядку денного за наявності реального чи потенційного конфлікту інтересів.

Рішення Вищої ради правосуддя від 24 липня 2018 року № 2416/0/15-18 «Про внесення змін до Положення про Комісію з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя»

Прес-центр судової влади України