Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У справі про стягнення аліментів відповідач висунув вимогу тесту на батьківство

30 липня 2018, 16:37

У Біляївському районному суді  Одеської області перебуває цивільна  справа за позовною заявою громадянки С. до  громадянина  Ч.  про стягнення аліментів. Позивачка звернулася до суду з позовом, в якому просить стягнути з відповідача аліменти на утримання неповнолітнього сина Ч., 2012 року народження.

У судовому засідання відповідач заявив клопотання про проведення судово молекулярної-генетичної експертизи по справі, мотивуючи тим, що є сумніви в тому, що він є біологічним батьком дитини.

30 липня 2018 року суддя Біляївського районного суду Одеської області постановив ухвалу про призначення по цивільній справі за позовом громадянки С. до громадянина Ч. судово молекулярно-генетичної експертизи на предмет визначення кровного споріднення між громадянином Ч.,1983 року народження,  та громадянином Ч.,2012 року народження, проведення якої доручити експертам Одеського обласного бюро судово-медичної експертизи.

Довідково:

Відповідно до ч.1ст. 103 ЦПК України, суд призначає експертизу у справі за сукупності таких умов: 1) для з’ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо; 2) сторонами (стороною) не надані відповідні висновки експертів із цих самих питань або висновки експертів викликають сумніви щодо їх правильності.

Відповідно до п.5 ч.1ст.252 ЦПК України провадження у справі зупиняється на час проведення експертизи. Враховуючи, що для проведення зазначеної експертизи потрібний значний проміжок часу, суд вважає, що на час проведення експертизи провадження у справі слід зупинити.

 

За повідомленням прес-служби суду