Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Депутат Рівненської облради покараний за нетверезе кермування

30 липня 2018, 16:26

         Апеляційний суд Рівненської області залишив у силі постанову Рівненського міського суду від 5 квітня 2018 року про притягнення громадянина Л. до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст 130 КУпАП (відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння). Депутат облради не тільки сплатить штраф у розмірі 10 200 гривень, але й на рік позбавлений права керувати транспортними засобами.

У ніч проти 10 лютого 2018 року у Рівному поліцейські під час патрулювання вулиць міста зупинили автомобіль «Honda CRV», за кермом якого перебував 37-річний депутат Рівненської обласної ради Л.. На думку поліцейських, у водія були ознаки алкогольного сп’яніння. Підтвердити вони це не змогли, оскільки проходити тест на вміст алкоголю в крові за допомогою газоаналізатора «Alcotest Drager 6810» він категорично відмовився як на місці зупинки, так і в медичному закладі, чим порушив вимоги п. 2.5 Правил дорожнього руху.

5 квітня 2018 року Рівненський міський суд визнав громадянина Л. винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 130 КУпАП, та наклав на нього адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 10 200 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на один рік.

Постанову суду першої інстанції громадянин Л. оскаржив в апеляційному порядку. У судовому засіданні він та його захисник  переконували суд у необхідності скасувати постанову місцевого суду, адміністративне провадження закрити у зв’язку з відсутністю в діях депутата складу адміністративного порушення.

Заслухавши доводи сторін, а також свідчення свідка, Апеляційний суд Рівненської області постанову місцевого суду залишив без змін, апеляційну скаргу громадянина Л. — без задоволення.

Відтак, депутатові Рівненської обласної ради доведеться сплатити не лише 10 200 гривень штрафу, а й впродовж року він не зможе керувати транспортними засобами, оскільки суд позбавив його такого права.

За повідомленням прес-служби суду