Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Як працюють суди Дніпропетровщини, - розповіла Громадському ТБ суддя Павлоградського міськрайонного суду Ірина Шаповалова

30 липня 2018, 13:20

За останні 3 роки до Павлоградського міськрайонного суду надійшло близько 500 справ і матеріалів щодо участі у терористичній організації, незаконному збройному формуванні тощо. Крім того тут розглядають справи з 3-х судів міста Донецька, не кажучи вже про щоденні сотні справ від жителів Павлоградського району.

Як справляється з таким навантаженням один з найбільших міськрайонних судів України, у якому за штатом передбачено 22 посади судді, а суддів, які мають повноваження – 8? На скільки судова реформа забезпечить швидкий та оперативний розгляд справ, чи дозволить вирішити кадровий голод у судах, адже за кожною розглянутою справою стоїть людська доля.

Ці актуальні проблеми підняла в програмі «Точка зору» на Громадському телебаченні Дніпра член робочої групи РСУ з питань розвитку суддівського самоврядування у Дніпропетровській області, суддя Павлоградського міськрайонного суду Ірина Шаповалова.

За повідомленням прес-служби суду