Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд закрив провадження у справі про непередбачувані маневри водія

27 липня 2018, 18:11

       27 липня 2018 року суддя Біляївського районного суду Одеської області  розглянув матеріали, які надійшли від Департаменту патрульної поліції Управління патрульної поліції в Одеській області, про притягнення до адміністративної відповідальності громадянина Х., 1956 року народження, пенсіонера, за  ст. 124 Кодексу України про адміністративні правопорушення - порушення учасниками дорожнього руху правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна.

      Громадянин Х., керуючи автомобілем «Volkswagen Jetta», 10 квітня 2018 року о 13:30 на а/д М-05 «Київ-Одеса» при зміні напрямку руху виконуючи, не переконався у безпеці маневру та не зайняв відповідного крайнього напрямку на переїзній частині.

     Унаслідок події водій допустив зіткнення з автомобілем «Volkswagen Passat»  під керуванням громадянина Ш. У результаті вказаного ДТП транспортні засоби отримали механічні пошкодження.

   Судом винесено постанову про закриття провадження по справі у зв’язку з закінченням строків, передбачених ст.38 КУпАП.

  Довідково: для закриття провадження у справі у зв’язку зі спливом строків для накладення адміністративного стягнення необхідним є встановлення факту вчинення адміністративного правопорушення (винної дії чи бездіяльності), а також враховуючи, що повноваження суду на з’ясування обставин щодо вчинення адміністративного правопорушення та вини особи у його вчиненні передбачені ст. 280 КУпАП, суд вважає, що є достатні правові підстави для встановлення вини особи при закритті провадження на підставі п. 7 ч. 1 ст. 247 КУпАП(закінчення на момент розгляду справи про адміністративне правопорушення строків, передбачених статтею 38 цього Кодексу).

Фото: https://inform-ua.info/

 

За повідомленням прес-служби суду