Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд розглянув скаргу адвоката щодо невнесення відомостей ЄРДР

27 липня 2018, 17:57

          26 липня 2018 року суддя Біляївського районного суду Одеської області  розглянула скаргу адвоката Т. в інтересах громадянки Н. на бездіяльність посадових осіб органу досудового розслідування Біляївського ВП ГУНП в Одеській області, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

             Скарга містить наступне: 6 липня 2018 року адвокат Т. в інтересах громадянки Н.  звернувся до Біляївского ВП ГУНП в Одеській області з заявою про кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст. 164 КК України. В  порушення вимог ст. 214 КПК України вказана  заява не внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, у зв’язку з чим адвокат Т. в інтересах громадянки Н.  звернувся до суду зі  скаргою.       

            Суд постановив ухвалу та зобов’язав службову особу Біляївського ВП ГУНП в Одеській області, уповноважену на прийняття та реєстрацію заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення, внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст. 164 КК України, викладені в заяві адвоката Т. в інтересах громадянки Н., розпочати розслідування та через 24 години  з моменту внесення таких відомостей надати заявнику витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Довідково:

            Відповідно до положень ч. 1 ст. 214 КПК України слідчий, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов’язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочати розслідування та через 24 години з моменту внесення таких відомостей надати заявнику витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідчий, який здійснюватиме досудове розслідування, визначається керівником органу досудового розслідування.

            Частиною 4 ст. 214 КПК України встановлено, що слідчий, прокурор, інша службова особа, уповноважена на прийняття та реєстрацію заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення, зобов’язані прийняти та зареєструвати таку заяву чи повідомлення. Відмова у прийнятті та реєстрації заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення не допускається.

 За повідомленням прес-служби суду