Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До 4 років позбавлення волі засуджено чоловіка за вуличні грабежі

27 липня 2018, 17:36

        Лебединським районним судом Сумської області розглянуто кримінальне провадження за обвинуваченням громадянина А., за ч. 2 ст. 186 (грабіж, поєднаний з насильством), ч.1 ст. 187 (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний з насильством) КК України.

        Суд встановив, що обвинувачуваний, ніде не працюючи, грабував перехожих серед білого дня на вулицях міста Лебедина. Обвинувачений відбирав у перехожих, в тому числі пенсіонерів, пакети, сумки з продуктами, незначні грошові суми. У хід при цьому йшли кулаки, якими без розбору крадій бив жінок по голові, обличчю.

          4 грудня 2017 року на одній із вулиць Лебедина він наздогнав незнайому жінку, вдарив її кулаком по голові й вихопив із рук поліетиленовий пакет, в якому лежали хлібина та гаманець із 72 гривнями.

          Цього ж дня на вулиці Кочержівка злодій вдарив іншу жінку кулаком в обличчя і відібрав у неї поліетиленовий пакет, де лежали… хлібина та близько 80 гривень.

         Через деякий час крадій навідався до жительки Лебедина, щоб позичити в неї грошей. Отримавши відмову,  побив господарку, яка від ударів навіть втратила свідомість. У неї було виявлено струс головного мозку, масивні крововиливи, перелом кісток носа, забій грудної клітини. Після цього обвинувачений викрав із сумки потерпілої 470 гривень, мобільний телефон, а на подвір’ї ще прихопив деякий алюмінієвий посуд – бідон, каструлю, тази.

         При обранні міри покарання громадянину А. суд врахував ступінь тяжкості вчинених ним злочинів, те, що він свою вину визнав повністю, у скоєному розкаявся, сприяв розкриттю злочину, частково відшкодував заподіяні збитки. Його визнано винним у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 186, ч.1 ст. 187 КК України, і призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 4 роки.

           Вирок може бути оскаржений до апеляційного суду Сумської області через Лебединський суд Сумської області протягом 30 діб з моменту його проголошення.

За повідомленням прес-служби суду