Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вкладник Банку Михайлівський не довів у суді своє право на відшкодування моральної та майнової шкоди

27 липня 2018, 17:34

Апеляційний суд Хмельницької області залишив без задоволення скаргу вкладника ПАТ “Банк Михайлівський” на рішення, яким йому відмовили у відшкодуванні упущеної вигоди та моральної шкоди, завданої несвоєчасним поверненням депозиту.

Позивач стверджував, що його кошти в сумі 105 тис. грн. були заблоковані 304 дні. Майнову шкоду він оцінив в 14 тис. грн., а свої моральні страждання - в 12 тис. грн.

Як встановив суд, Уповноважений Фонду гарантування вкладів фізичних осіб під час здійснення процедури ліквідації банку спочатку не включив чоловіка до переліку тих, хто мав право на відшкодування коштів за вкладом. В подальшому після прийняття змін до законодавства, спрямованих на захист інтересів ошуканих вкладників, та судового оскарження дій Уповноваженого, гроші чоловіку все-таки повернули. В адміністративному суді підтвердилось, що дії службової особи Фонду були неправомірними.

Разом із тим, у справі відсутні достатні та об’єктивні докази про те, що внаслідок цих дій відповідачу З. заподіяно майнової та моральної шкоди. Крім того, позивач не обґрунтував розмір майнової шкоди, яку він просив стягнути з Фонду як упущену вигоду”, -  зазначено в постанові апеляційного суду.

Відтак, на думку суду, позивач не довів складу цивільного правопорушення з боку представника Фонду, а тому відсутні підстави для задоволення позову.

Детальніше із судовими рішеннями можна ознайомитись тут.

За повідомленням прес-служби суду