Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді місцевих судів Одещини та апеляційного суду області обговорили проблемні питання цивільного законодавства

27 липня 2018, 16:46

Судді судової палати  з розгляду цивільних справ апеляційного суду Одеської області 27 липня 2018 року провели заняття із суддям місцевих судів м. Одеси та Одеської області  з надання методичної допомоги у застосуванні цивільного законодавства.

За участі судді апеляційного суду Одеської області, члена Ради суддів України Андрія Калараша слухачі розглянули поняття юрисдикції  та підсудності в світлі  правил нового цивільно – процесуального  законодавства та проблемні питання  розмежування  цивільної, адміністративної  та господарської юрисдикції.

Окрему увагу при наданні методичної допомоги приділили управлінню судовим  процесом у суді першої інстанції, спілкуванню зі сторонами, які  не обізнані з вимогами  судового процесу. Були висвітлені правові засоби  попередження  та припинення тиску  на суддю з боку учасників процесу або інших осіб з метою вплинути на хід або результати розгляду  судової справи. Корисною для учасників семінару була інформація про реагування на зловживання  процесуальними правами.

У ході заходу суддя апеляційного суду Одеської області Світлана Погорєлова  зосередила увагу слухачів на судовій практиці застосування норм сімейного та цивільного законодавства при вирішенні майнових спорів  між подружжям (колишнім подружжям). Особливостях вирішення спорів за участю подружжя, яке займається підприємницькою діяльністю.

Суддя апеляційного суду Одеської області Людмила Вадовська розповіла про практику розгляду судом питань щодо забезпечення  позову, зустрічне  забезпечення та новели  цивільно – процесуального законодавства.

Під час занять учасники  обмінялися досвідом справ та отримали професійні та змістовні відповіді колег на свої запитання. 

За повідомленням прес-служби суду