Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Новоодеського районного суду Миколаївської області Демінська О.І. інформує про розповсюдження недостовірної інформації про неї у ЗМІ

19 липня 2018, 16:47

Суддя Новоодеського районного суду Миколаївської області Демінська Олеся Іванівна повідомляє, що із червня 2018 року у мережі Інтернет розповсюджується недостовірна інформація про те, що їй належить котеджний будинок у незаконно збудованому котеджному містечку на узбережжі. Прес-службою суду було опубліковано спростування зазначеної інформації, оскільки суддя стверджує, що вказана інформація не відповідає дійсності.

Демінська О.І. повідомляє, що у подальшому в мережі Інтернет було розповсюджено публікації, що нібито під її головуванням у 2017 році розглянуто кримінальне провадження у справі щодо колишнього працівника державного підприємства «Суднобудівний завод імені 61 комунара», обвинуваченого у вчиненні злочинів, передбачених частиною першою статті 333, частиною першою статті 366, частиною першою статті 358 Кримінального кодексу України, та ухвалено, як вказано в публікаціях, «лояльний вирок» з призначенням особі штрафу в сумі 4 250 гривень.

Демінська О.І. додає, що опубліковані статті містять скріншот лише частини вироку і відображають неправдиву та неповну інформацію щодо прийнятого судового рішення.

За словами судді, Новоодеським районним судом Миколаївської області під головуванням Демінської О.І. не здійснювався розгляд кримінального провадження за обвинуваченням за частиною першою статті 333, частиною першою статті 366, частиною першою статті 358 Кримінального кодексу України по суті і міра покарання судом безпосередньо не призначалася.

Публікації поширюються з дописом про те, що правоохоронні органи та Вища рада правосуддя мають намір провести перевірки щодо судді у зв’язку з ухваленням нею незаконних рішень у змові з правоохоронними органами та адвокатами.

Також Демінська О.І. зазначає, що 4 липня 2018 року в коридорі приміщення суду до неї звернувся помічник народного депутата з вимогою надати пояснення щодо розгляду справ, що перебувають у її провадженні. Вказану розмову він зафіксував на відео.

У розмові з помічником народного депутата суддя зазначила, що у неї та її родичів відсутні котеджний будинок та земельна ділянка на узбережжі. Незважаючи на це, в опублікованому особою відео у зневажливій формі йдеться про суддю Демінську О.І. як «колекціонера земельних ділянок та котеджів на узбережжі Чорного моря». Також у відео помічник народного депутата зазначає про численні негативні звернення громадян стосовно професійної діяльності судді.

Крім того, як зазначає суддя, в соціальній мережі Facebook поширюється публікація з її фотографією такого змісту: «Для офіційних звернень до Вищої ради правосуддя шукаємо постраждалих та свідчення протиправних дій судді Новоодеського районного суду Миколаївської області Демінської Олесі Іванівни», із зазначенням електронної адреси анонімної ініціативної групи, з гарантуванням анонімності дописувача. Заклик розповсюджується за допомогою оплаченої реклами.

Таким чином, суддя Новоодеського районного суду Миколаївської області Демінська О.І. стверджує, що проти неї вчиняється комплекс дій, направлених на масове поширення недостовірної негативної інформації в мережі Інтернет, тобто особи вчиняють інформаційний тиск, а також збирають інформацію у не передбачений законом спосіб з метою дискредитації суду та усунення судді від розгляду справ, що заборонено законом.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення.

 

Прес-центр судової влади України