Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду повідомляють про системний тиск із боку громадських організацій

19 липня 2018, 15:45

Судді Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду Чередниченко Владислав Євгенійович та Панченко Ольга Михайлівна повідомили ВРП про втручання в їхню професійну діяльність.

Так, Чередниченко В.Є. вказує, що у провадженні Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду перебуває адміністративна справа за апеляційною скаргою громадської організації «Криворізька незалежна правозахисна група» в інтересах членів своєї громадської організації на ухвалу Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 21 травня 2018 року у справі за позовом громадських організацій «Криворізька незалежна правозахисна група» в інтересах членів своєї громадської організації до комунального вищого навчального закладу «Дніпровський базовий медичний коледж» Дніпропетровської обласної ради про визнання дій протиправними у зв’язку з порушенням права на отримання публічної інформації та зобов’язання вчинити певні дії.

Ухвалою суду апеляційну скаргу було залишено без руху та надано строк 10 днів з дня отримання копії зазначеної ухвали для усунення недоліків.

4 липня 2018 року на виконання вимог ухвали суду надійшла заява, що містила вислови, які були сприйняті зазначеними суддями як тиск та погрози фізичною розправою. Зокрема, у вказаній заяві представник позивача зазначає: «…Ваша честь, не жартуй і не доводь до крайнощів громадську організацію…».

Щодо однієї з доданих заяв Дніпропетровським апеляційним адміністративним судом вже було надіслано звернення до Вищої ради правосуддя 26 червня 2018 року.

Також до ВРП надійшло повідомлення аналогічного змісту від судді Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду Панченко О.М. щодо втручання, на думку судді, громадської організації «Дніпропетровський незалежний правозахисний центр».

За повідомленнями судді Панченко О.М., заяви громадських організацій «Криворізька незалежна правозахисна група» та «Дніпропетровський незалежний правозахисний центр» мають однаковий зміст та одних підписантів, що, на її думку, свідчить про системний характер та спільну діяльність громадських організацій, направлену на перешкоджання здійсненню правосуддя у Дніпропетровському апеляційному адміністративному суді.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказані повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддями фактів та ухвалено відповідні рішення.

 

Прес-центр судової влади України