Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про правила етичної поведінки державних службовців розмовляли у Овідіопольському райсуді  

19 липня 2018, 11:17

19 липня 2018 року керівником апарату Овідіопольського районного суду Одеської області Богатирьовою Тетяною Вікторівною проведено бесіду з працівниками апарату суду на тему: «Правила етичної поведінки державних службовців».

  

Основною метою проведення бесіди є забезпечення довіри суспільства до державної служби та на авторитет судової влади в цілому, поглибити знання щодо основних аспектів професійної етики та вдосконалити окремі навички етичної поведінки працівників апарату суду.

Державні службовці повинні сумлінно, компетентно, результативно і відповідально виконувати свої посадові обов’язки, проявляти ініціативу, а також не допускати ухилення від прийняття рішень та відповідальності за свої дії та рішення.

Під час виконання своїх посадових обов’язків державні службовці зобов’язані неухильно дотримуватись загальновизнаних етичних норм поведінки, бути доброзичливими та ввічливими, дотримуватись високої культури спілкування (не допускати використання нецензурної лексики, підвищеної інтонації), з повагою ставитись до прав, свобод та законних інтересів людини і громадянина, об’єднань громадян, інших юридичних осіб, не проявляти свавілля або байдужість до їхніх правомірних дій та вимог.

Державні службовці повинні запобігати виникненню конфліктів у стосунках з громадянами, керівниками, колегами та підлеглими. Зобов’язані виконувати свої посадові обов’язки чесно і неупереджено, незважаючи на особисті ідеологічні або інші погляди, не надавати будь-яких переваг та не виявляти прихильність до окремих фізичних чи юридичних осіб, громадських організацій.

 

Крім того, державні службовці повинні постійно поліпшувати свої уміння, знання і навички відповідно до функцій та завдань займаної посади, підвищувати свій професійний та культурний рівень, удосконалювати організацію службової діяльності.

Зовнішній вигляд державного службовця свідчить про рівень їх ділової культури та надає їм впевненості в роботі. Працівник суду повинен бути охайним, носити діловий одяг та уникати екстравагантності в зовнішньому вигляді; носити нагрудні прозорі таблички (бейджі) із зазначенням свого імені та посади і називати себе на першу вимогу відвідувачів суду.

За результатами проведеної бесіди працівниками апарату суду взято до уваги всі рекомендації для подальшого використання у своїй діяльності.

 

За повідомленням прес-служби суду