Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Як покращити координацію донорської допомоги реформ сектору юстиції?

18 липня 2018, 17:12

18 липня 2018 року у Вищій раді правосуддя за участю міжнародних експертів Проекту ЄС «Право-Justice» відбулося експертне обговорення, присвячене питанням координації донорської допомоги в рамках імплементації Плану дій до Стратегії реформування судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів на 2015–2020 роки.

На зустрічі головним міжнародним експертом Проекту Еріком Сванідзе було презентовано проект електронної бази даних, який дає змогу акумулювати інформацію про проекти міжнародної допомоги, їх взаємодію з органами та установами сектору юстиції в рамках реалізації  Плану дій до Стратегії. 

Під час обговорення вказаного електронного інструменту були розглянуті  питання адміністрування бази даних, створення системи доступу органів та установ, громадян до вказаної інформації, технічні питання обробки інформації через систему відкритих даних тощо.

Питанням належної координації та ефективного розподілу донорської допомоги приділяють велику увагу і у Вищій раді правосуддя. Із цією метою 13 червня 2017 року рішенням Вищої ради правосуддя було утворено Міжнародну консультативну раду при Вищій раді правосуддя.

«Сподіваємося, що Проект ЄС «Право-Justice» зможе продемонструвати цей робочий інструмент усім представникам міжнародних проектів вже на наступному засіданні Міжнародної консультативної ради», – наголосив керівник секретаріату Вищої ради правосуддя Сергій Пушкар.

Участь у заході взяли:

від Проекту ЄС «Право-Justice» – головний міжнародний експерт Ерік Сванідзе, міжнародний експерт Вероніка Вітіон, національний експерт Петро Павличенко;

від Міністерства юстиції України – державний  експерт з координації донорської допомоги та міжнародного співробітництва Директорату стратегічного планування та європейської інтеграції Михайло Кіктенко;

від секретаріату ВРП – керівник секретаріату Вищої ради правосуддя Сергій Пушкар, начальник відділу міжнародного співробітництва Владислав Гуртенко, начальник управління стратегічного планування та аналізу забезпечення діяльності системи правосуддя Наталія Сухова, заступник начальника управління стратегічного планування та аналізу забезпечення діяльності системи правосуддя Наталія Осницька, начальник управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності Оксана Лисенко.

Прес-центр судової влади України