Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Київського районного суду міста Полтави Антонов А.В. повідомив ВРП про втручання в його діяльність за допомогою ЗМІ

18 липня 2018, 16:11

Суддя Київського районного суду міста Полтави Антонов Андрій Володимирович вважає, що адвокат, потерпілий та громадські активісти грубо втручаються у судову діяльність за допомогою засобів масової інформації.

Як зазначає суддя, вплив проявляється у формі організації кампаній в ЗМІ особисто щодо судді та щодо його близьких родичів, пікетування роботи суду, публічного обговорення судових процесів, вигукування погроз судді, публічних вимог прийняти необхідне для них рішення.

Зокрема, після судового засідання 25 червня 2018 року адвокат і потерпілий повідомили у соціальній мережі Facebook та в інтерв’ю ЗМІ про те, що суддя Антонов А.В. діє за вказівкою Президента України, а майбутнє рішення вже відоме і воно не на користь потерпілих.

За словами Антонова А.В., у ЗМІ розповсюджувалась інформація, що його шантажують у зв’язку із проходженням кваліфікаційного оцінювання, призначеного на 30 липня 2018 року.

Окрім того, суддя вважає, що тиск чиниться також і на його близьких родичів: брата, який є суддею без повноважень та проходить переатестацію, та батька – суддю у відставці, оскільки поширення у ЗМІ негативної інформації щодо них є способом тиску і на Антонова А.В.

Суддя Антонов А.В. вважає, що критика та дискредитація представника потерпілих спрямовані схилити його до ухвалення вигідного для них судового рішення.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення.

 

Прес-центр судової влади України