Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Южноукраїнського міського суду Миколаївської області Волкова О.І. повідомила ВРП про перешкоджання її діяльності з боку адміністрації суду  

16 липня 2018, 12:00

Суддя Волкова О.І. зазначає, що 26 червня 2018 року відбувся розгляд справи про призначення судово-медичної експертизи за клопотанням слідчого Южноукраїнського відділу поліції Первомайського ВП ГУ НП в Миколаївській області, погодженим начальником Южноукраїнського відділення Первомайської місцевої прокуратури.

Суддя повідомляє, що під час розгляду зазначеного клопотання її не було забезпечено секретарем судового засідання. Волкова О.І. вважає, що зазначені дії керівника суду є перешкоджанням судовому процесу.

Крім того, секретар судового засідання не виконувала належним чином свою роботу, чим практично блокувала роботу суду, а після проголошення ухвали слідчого судді відмовилася вручати її учасникам процесу, аргументуючи це завершенням робочого дня.

Суддя наголошує, що судовий процес передбачає обов’язкову участь секретаря та не передбачає припинення секретарем роботи після завершення робочого часу, оскільки його робота напряму пов’язана з роботою судді.

За словами Волкової О.І., в.о. керівника апарату суду підтримувала припинення роботи секретарем судового засідання, пояснюючи це завершенням робочого часу.

Суддя Южноукраїнського міського суду Миколаївської області Волкова О.І. вважає, що адміністрацією суду такі дії здійснюються з метою перешкодити виконанню нею службових обов’язків.

Раніше прес-центр судової влади України інформував про повідомлення судді Южноукраїнського міського суду Миколаївської області Волкової О.І. щодо викрадення матеріалів кримінального провадження у зазначеній справі.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення.

 

Прес-центр судової влади України