Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Херсоні пройшов перший прес-сніданок суддів із журналістами

12 липня 2018, 15:56

Свобода слова в діяльності засобів масової інформації  є одним з найважливіших інститутів демократії, тому Господарський суд Херсонської області з великою повагою ставиться до роботи журналістів та завжди відкритий для співпраці.

11 липня 2018 року в Херсоні відповідно до Програми Агентства США з міжнародного розвитку USAID «Нове Правосуддя» за підтримки Ради Суддів і Державної судової адміністрації відбувся перший прес-сніданок працівників суду з журналістами і активістами громади. Відповідний захід покликаний підвищити обізнаність громадськості щодо стану та ходу судової реформи на місцевому та національному рівнях.

 Організатором виступив ВГО «Комітет виборців України», яким загалом за липень поточного року заплановано провести 4 подібні зустрічі  - 11, 13, 18, 20 липня.

Від Господарського суду Херсонської області прес-сніданок відвідали суддя Господарського суду Херсонської області Соловйов Кирило Володимирович та відповідальна за зв’язки з громадськістю та ЗМІ Бережна Альона Олександрівна.

У формі безпосереднього та відвертого спілкування, що проходило в дружній атмосфері, присутні обговорили основні проблеми та успіхи судової реформи. Всі охочі мали змогу висловити свою позицію, задати питання представникам судів.

Приділено увагу наступним аспектам:

І. Поліпшення прозорості судової системи: електронний суд, Е-декларації, перевірка стилю життя як інструмент контролю доброчесності.

ІІ. Подолання корупційних ризиків в системі судочинства: недоторканість, переатестація та призначення нових суддів.

ІІІ. Фінансове забезпечення суду: рівень заробітної плати та штрафні санкції.

IV.  Інструменти контролю над суддями: органи влади та громадський контроль.

 

Як проходив прес–сніданок, можна ознайомитися за посиланнямhttps://www.youtube.com/watch?v=hxATVLNig9A

http://polit-kherson.info/society/2455-vidbuvsia-pershyi-pres-snidanok-suddiv-z-zhurnalistamy-nalashtovani-na-spivpraciu.html

 

За повідомленням прес-служби суду