Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

60 діб арешту – за напад на поліцейських з бойовою гранатою  

11 липня 2018, 10:36

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області 10 липня 2018 року розглянув клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно 43-річного чоловіка, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.348 КК України – посягання на життя працівника правоохоронного органу.

В рамках досудового розслідування стало відомо, що на Вінниччині, на території залізничної станції, чоловік, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, створив загрозу випадковим перехожим, а саме – демонстрував гранату. У зв’язку з його протиправними діями, було викликано правоохоронні органи. Коли працівники поліції прибули на місце події, підозрюваний почав тікати, при цьому погрожуючи їм гранатою. У ході переслідування, 43-річний чоловік, з метою запобігання свого затримання, вирішив застосувати бойовий припас. Так, дочекавшись, коли працівник поліції підійде до нього на близьку відстань, кинув гранату, привівши її у бойову готовність. В результаті вибуху, один працівник поліції отримав тілесні ушкодження у вигляді контузії. Після цього, двоє інших напарників затримали чоловіка на місці події.

У судовому засіданні, адвокат просив суд застосувати до підопічного домашній арешт.

Вивчивши матеріали клопотання, суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, строком на 60 днів.

Наразі тривають слідчі дії.         

 

За повідомленням прес-служби суду