Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області Коліуш Г.В. повідомляє про втручання в його професійну діяльність

10 липня 2018, 17:21

Суддя Коліуш Г.В. повідомляє, що у провадженні Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області  перебуває цивільна справа про відшкодування шкоди в розмірі 160 000 гривень, завданої незаконними діями.

3 липня 2018 року до суду надійшла заява про відвід судді Коліуш Г.В. як головуючої у справі. У заяві зазначено, що існують підстави, які викликають у заявника сумніви в неупередженості судді під час розгляду справи. Зокрема, вказано, «є інформація, оприлюднена у ЗМІ, про те, що родина судді була заслана до судової системи України ФСБ Росії … з метою її дискредитації та розвалу, а також для захисту диверсантів ДНР та ЛНР у разі попадання їх до рук правосуддя України.

  Судова практика судді Коліуш Г.В. за 2017-2018 роки свідчить про наявність великої кількості судових рішень, які обґрунтовано викликають підозри у корумпованості судді або вкрай низьку кваліфікацію».

Також заявник зазначив, що наведені підстави, на його думку, виключають можливість винесення суддею обґрунтованого рішення у вказаній справі.

Суддя вважає висловлені у вказаній заяві підстави надуманими, а висловлені образливі звинувачення, зокрема у вчиненні тяжкого злочину, та поширення недостовірної інформації мають ознаки втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя та є неповагою до судді.

 Коліуш Г.В. вважає, що шляхом критики та дискредитації судді особа намагається схилити її до ухвалення вигідного судового рішення.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення.

 

Прес-центр судової влади України