Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Волинському окружному адміністративному суді проведено "День відкритих дверей"

06 липня 2018, 16:43

 

З нагоди прийняття 06 липня 2005 року першої редакції Кодексу адміністративного судочинства України 04-06 липня 2018 року в Україні проходять дні адміністративної юстиції, проведення яких ініційовано Касаційним адміністративним судом у складі Верховного Суду. 

На виконання Загального плану заходів адміністративних судів у  Волинському окружному адміністративному суді 06 липня 2018 року проведено День відкритих дверей, у якому взяли участь студенти юридичного факультету Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки та студент факультету підготовки кадрів для органів юстиції Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.

В рамках проведення Дня відкритих дверей в.о. керівника апарату суду Радюк Ольга Олександрівна провела гостям екскурсію приміщенням суду, ознайомила їх з діяльністю суду, структурою відділів та їх функціональними обов’язками.

Суддя Волинського окружного адміністративного суду Валюх Віктор Миколайович розповів відвідувачам про історію становлення адміністративної юстиції та про утворення Волинського окружного адміністративного суду, юрисдикцію адміністративних судів щодо вирішення адміністративних справ, процесуальний порядок  розгляду справ, порядок перегляду рішень апеляційним та касаційним судом.

Студенти мали змогу побувати в кабінеті судді та ознайомитися з його робочим місцем

Також гостям для ознайомлення із роботою канцелярії суду було продемонстровано реєстрацію документів та справ в автоматизованій системі документообігу суду, проведення автоматизованого розподілу судової справи.

Для детальнішого ознайомлення із роботою суду, студентам запропонували відчути себе учасниками судового процесу і побувати у залі судових засідань під час розгляду адміністративної справи.

 Сповнені приємних вражень від проведеного заходу, майбутні юристи висловили подяку та побажання стосовно подальших зустрічей.

 

За повідомленням прес-служби суду