Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Шевченківський районний суд м. Львова спростовує інформацію, оприлюднену в сюжеті телеканалу «112 Україна»

06 липня 2018, 16:39

           

5 липня 2018 року у Шевченківському районному суді м.Львова  відбулось судове засідання   у кримінальному провадженні  про обвинувачення Гаврилюка Д.М., Монте С.Г., Антоненка П.С., Кольцова  І.М., Цукерника  В.І. за ст.ст. 27, п.п.1,5,6,11,12,ч.2 ст.115  та ін. КК України.

Розгляд кримінального провадження відбувався колегією суддів у складі:  головуючої –  судді  Луців-Шумської Н.Л., суддів Білінської Г.Б., Свірідової  В.В.

У судовому засіданні з дозволу суду  був присутній представник телеканалу «112 Україна»   , який   у той же день  05.07.2018р.   оприлюднив сюжет  під назвою: «У Львові  вимагають відводу колегії суддів, яка випустила під заставу звинуваченого в замаху на вбивство».   У вказаному сюжеті  телеканалу «112 Україна»    зазначалось, що  на підставі ухвали колегії суддів  Шевченківського районного суду м.Львова  обвинуваченому  у замаху на вбивство Баджезі  М.Р. при    вирішенні питання про продовження строку тримання під вартою  незаконно   визначена застава. При цьому, сюжет   супроводжувався  відеорядом  з ІНШОГО СУДОВОГО ЗАСІДАННЯ\!\, що проводилось ІНШОЮ КОЛЕГІЄЮ СУДДІВ \!\, яка не приймала жодних рішень  у справі про обвинувачення Баджеги  М.Р.

Через   неграмотне  формування сюжету   колегія суддів Шевченківського районного суду м.Львова  у складі: головуючої – судді Луців-Шумської Н.Л., суддів Білінської Г.Б., Свірідової  В.В.  безпідставно визвала на себе  критику громадськості.

У відповідності до Закону України «Про  журналістську діяльність» та  Закону України «Про телебачення та радіомовлення» журналіст, працівник засобу масової інформації повинен діяти  добросовісно, усвідомлюючи суспільні наслідки подання  завідомо недостовірної інформації.

Вважаємо, що  сюжет телеканалу «112 Україна»    від 05.07.2018 року   під назвою « У Львові  вимагають відводу колегії суддів, яка випустила під заставу звинуваченого в замаху на вбивство»  спрямований  на підрив авторитету  колегії суддів   -   Луців-Шумської  Наталії Львівни, Білінської Галини Богданівни, Свірідової  Валентини Василівни  та створення  упередженого ставлення  громадськості до всіх суддів Шевченківського районного суду м.Львова.

 За повідомленням прес-служби суду