Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До Рівненського окружного адміністративного суду завітали майбутні юристи

06 липня 2018, 16:37

05 липня 2018 року Рівненський окружний адміністративний суд з нагоди відзначення днів адміністративної юстиції провів День відкритих дверей для студентів-правників Міжнародного економіко-гуманітарного університету імені академіка Степана Дем’янчука.

Захід розпочався з привітального слова керівника апарату суду Ольги Іванівни Школяр-Чуліпи, яка представила присутнім суддю-спікера Андрія Богдановича Сала та працівників апарату суду.

У ході зустрічі суддя-спікер Андрій Богданович коротко окреслив етапи формування,  становлення і розвитку адміністративної юстиції, що є актуальною проблемою на сучасному етапі життя нашої держави.  

Зокрема, наголосив на тому, що наявність адміністративного судочинства є показником відповідності національної судової системи міжнародно-правовим стандартам забезпечення прав і свобод людини і громадянина, а також утвердження принципу законності у сфері реалізації виконавчої влади.

Головний спеціаліст із судової статистики Віталій Анікушин розповів слухачам про особливості категорій адміністративних справ, які розглядаються у Рівненському окружному адміністративному суді, показники навантаження на суддів.

У свою чергу, керівник служби управління персоналом Світлана Недашківська ознайомила майбутніх юристів із структурою суду та штатною чисельністю суддів та працівників апарату. Звернула увагу на окремі структурні підрозділи, їх завдання та взаємодію.

Під час зустрічі студенти мали можливість ставити запитання доповідачам та отримати змістовні відповіді на них.

Після бесіди керівник апарату Ольга Іванівна провела екскурсію приміщенням суду, під час якої оглянули зал судового засідання, облаштований системою відеоконференцзв’язку.

Насамкінець студенти відвідали відділ документального забезпечення (канцелярію) суду. Начальник ВДЗ (канцелярії) Вікторія Маринич ознайомила присутніх з основними завданнями та функціями відділу.

Зокрема, звернула увагу на прийом, облік та реєстрацію документів, складання номенклатури справ суду, видачу судових рішень та виконавчих листів, передачу судових справ до архіву суду.

Захід пройшов під загальним знаменником доступності та ефективної взаємодії судової установи та студентської молоді у галузі права та судочинства.

 

За повідомленням прес-служби суду